interior * photography * food * inspiration * everyday life

måndag 1 juni 2015

spring


Vännen!


Våren svishar förbi.
Trots att den bevisligen är här med sina blommande äppelträd och doft av hägg och syren har jag inte lyckats tina upp riktigt. De kalla vindarna tillåter verkligen inte sommarklänningarna eller sandalerna jag längtar till. Någon klok sa: Jag ser det som att sommaren börjar redan i april. Den blir så mycket längre då. Och jag tänkte absolut, så ska jag också tänka i år. Men i denna kalla vår och försommar är det svårt att tänka positivt, i alla fall om vädret. Vi  får hoppas på att sommaren blir desto varmare, eller hur? 
 
Visar några bilder knipsat under våren. Jag har jag fixat en hörna till min yngsta kille, som gillar att bygga med något när vi tittar på deckare tillsammans. Syftet är även att bryta det eviga spelandet vid konsollerna i lekrummet som de har i undervåningen. Det smygs ned och spelas trots skärmtid och regler. Jag ska bara leka i lekrummet mamma, och helt plötsligt står tvn på. Som sällskap. Det finns en otrolig lockelse i spelens värld för kids idag, och de glömmer att de kan l e k a. Så jag tänkte, om de ser materialet blir det enklare att hitta tillbaks till leken. Madrassen är från Ikea och har en gång kapats för att passa till våningssängen i killarnas rum som de delade innan tillbyggnaden. Fin grå färg. Kändes fel att bara slänga och den passar perfekt som en extra hörna att hänga i. Återbruk. I like.
 
 
 
Den grå kudden är sydd av en top från Lindex med ett vackert paljettbroderi men som jag aldrig trivdes riktigt i. En vimpelslinga sydd av en fin bit grårosa vaxduk från HomeMarket.
 Tänkt att kunna hänga ute, häpp! Ja vill säga, om det nu blir sommar nån gång.
  

Sötaste äggkopparna fyndade jag på Indiska.
 


Våren är kalastid hos oss. Lampa reafynd från Hemtex och finaste bubbliga krukan från Blomsterpassagen i Täby cenrum.
 
 
Fina paket på hög. Visst är det glädje med vackert inslagna presenter? Man näns nästan inte öppna dem. Men innehållet var ju också vackert och gläder mig varje dag.
 
 Nej, nu får jag jobba litet med min inställning till våren 2015.
Ska försöka knipsa bilder på mina ljuvliga svarta tullisar innan de vissnar. Njuta av fågelkvittret och syrenen innan den är överblommad.
 
 
 
 
Kram vännen.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar