interior * photography * food * inspiration * everyday life

tisdag 3 mars 2015

innanför dörren

 
 
 
Kära lilla entré vad du är underbar!
 
Decor Life är veckans tema hallen.
Det får mig att dels minnas hur det är att vara utan en hall
och dels uppskatta hur skönt det är att ha en hall med bra förvaring.
 
Innan vi byggde till det p y t t e l i l l a huset ramlade vi in genom den (i och för sig vackra) blomsterverandan. Den var bara inte så praktisk att fylla upp med alla vinterkläder, skor, väskor som behöver förvaras. Men då det var dags att bygga till vårt hus 2013, var den entré som vi önskade oss inte lätt att driva igenom hos stadsbyggnadskontoret i Stockholm. De ville att den skulle placeras inne i trädgården i anknytning till vardagsrummet. Så den inte skulle synas från gatan, sic. Vi ville att den skulle placeras framför en befintlig ytterdörr till källartrappen på husets kortsida i norrläge. Vi vann den striden, men förlorade en del andra i bygglovsärendet eftersom området är riksklassat.
Så här är resultatet efter många turer.
 
 
Mellan ytterdörr och det lilla fönstret finns plats för gästernas ytterplagg.
 
 
Velade och letade bland golvplattor tills vi var alldeles snurriga men landade tillslut på detta keramikgolv. Vackert grågrönt silvrigt, från Kakeldax i Bromma. Vi är supernöjda.
 
 
 För barnens kläder och väskor har vi hängt en lång knoppbräda längs med en långsida. Och nej, till vardags ser den inte ut så här!
 
 
Längs med båda kortsidorna har vi garderober med praktiska skjutdörrar.
 
 
Trapp med utblick mot matsalen.
Praktiskt att kunna slänga ett öga på klockan då man har litet bråttom.
 
Här satt tidigare en ytterdörr som ledde direkt in till trappavsatsen. Även där ramlade vi in med kids och grejer. Den blev fort översvämmad med de ytterkläder och skor som inte fick plats i blomsterverandan. Så ni förstår att vi älskar vår lilla entré. Jag njuter varje dag då jag sätter nyckeln i låset och möts av fina golvet, grå trappen och inblicken till matsalen.
 
Mitt bidrag till veckans tema innanför dörren på Decor Life.
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 3 kommentarer: