interior * photography * food * inspiration * everyday life

fredag 12 september 2014

ljus i vårt hus

 
Jag erkänner-
 nånstans är det lite mysigt att börja boa inomhus igen, tända ljus och lyktor och krypa upp i soffan tillsammans under filtar och täcken. Men det kan få dröja ett några veckor till tycker jag och jag passar på att njuta av dessa helt ljuvliga sensommar dagar.
 
Men ljus i vårt hus är torsdagstemat i Fabriken och jag visar favvisarna just nu.  Först ut är fina fotogenlampan som jag köpte i vintras. Gillar dess strama form mot det utsirade runt vekeshållaren. Från Skultuna,  hittad på Home Market i Alvik.
Egentligen i dyraste laget men jag kunde inte motså... 
 
Just nu samsas den med krokodilblomman i sin Tine K kruka i vadagsrummet.
 


Och på matsalsbordet bor just nu loppisfynden, ljusstakarna i pressat glas från sommarön på en bricka från Tine K.
 Endast 10 kronor och ett fint fynd tycker jag.
Högt och lågt alltså, och det är väl det som är charmen i ett hem. Att inte allt är så supermatchat hela tiden och att blandning av gammalt och nytt är tricket. Även ur ett hållbart perspektiv är det superviktigt att inte köpa nytt hela tiden utan fixa med det man har, eller hur? Att bara möblera och arrangera om ger ju stor effekt. Eller städa...


 Något annat viktigt, att rösta med hjärtat på söndag. Att rösta så inte mörka krafter får inflytande i vårt land. Och kanske tända ett ljus efteråt?
 
 
Kram
 
 


2 kommentarer:

 1. Utfint och mysigt!
  Kram
  Från
  AnnaO

  SvaraRadera
 2. Tack AnnaO, vad glad jag blir att du tittar in. Dags för en utekväll snart? Kram

  SvaraRadera