interior * photography * food * inspiration * everyday life

söndag 5 oktober 2014

what ever goes throw my mind

Hej fina.
 
Här har vi en  höstlig söndag med ljumma vindar och kanelbullar i ugnen.
 
 
 Kanelbullens Dag har slagit på bred front i media, eller har det alltid varit så mycket yra runt den här dan och jag liksom missat det? I alla fall, här bakas det.
Och med inspiration av bagaren i Fyrans lördagsmorgon använder jag rumstempererat smör som tydligen är mycket bättre än smält smör, som ska klistra samman degen. Eller något i den stilen.
 
 
Jag har glömt att visa min fina låda från House Doktor som jag hittade på nyöppnade, gigantiska Selected by Room i Täby Centrum för några helger sedan. Det var sjukt mycket folk, så det är säkert ett bra val att etablera sig där, men jag måste säga att jag saknar den gamla butiken på PUB!
Kanske för att jag har så fina minnen av PUB där jag shoppade med min mormor. Jag tyckte det var ett så vackert varuhus och spännande att man liksom möttes i rulltrapporna. Jag minns så väl glädjen då vi köpte Baccaras Lp med Yes sir I can boogie där. Lycka.
 
Men just det, lådan var det! Perfekt förvaring för alla irriterande fjärrkontroller ju.

 
På Room fanns många kopparlyktor så klart, som inspirarade mig att ta fram mina gamla lyktor från Pour Toi som jag sprejat i koppar förra hösten. Den stora får agera vas. Fint med en grön hortensia som långsamt får torka, tillsammans med den sista rosen och vild oregano.

 

 
Men nu kallar bullarna!
Ska rapportera om det blir någon skillnad då man monterar i rumstempererat smör, he he.
 
 
 Kram
 
 
 
 

 


2 kommentarer:

  1. Fint ! <3 Kanelbullensdag missade jag helt till Daniels besvikelse :-( Kram Suz

    SvaraRadera
  2. Ja det fungerade inte riktigt som det skulle med smöret. Eller var det jäsningen, det skulle vara kall mjölk enligt det recept från Leila som jag följde. Jag hade i och för sig pulverjäst istället för vanlig. Det blev inga bullar i alla fall. Vi får försöka igen, kanske med smält smör den här gången. Hmm. Kram

    SvaraRadera