interior * photography * food * inspiration * everyday life

tisdag 2 december 2014

nytt till min vägg

God morgon vännen.
 
 
Vilken grå tisdag. Vilken tur att det är tid för för stjärnor och ljus. Igår fick jag upp stjärnorna i Melvins och vårt sovrum, och en grangirlang med ljus som jag hängt runt ytterdörren. Det blev fint, ska knipsa bilder och visa.   
 
Längtar efter nytt på våra väggar
 och har länge spanat den här fina Cocktail
från Rhösska.
 
 
Som så ofta ett kvinnoporträtt,
 kan det vara en kompensation för att jag är enda kvinnan i familjen-
ja förutom kattfröken då?

 
Som motvikt la jag till Wivianne Westwoods underbara samling hattar, också den från Rhösska.
 Här hittar du dem.
Gillar verkligen höga hattar. Stiligt och festligt på något sätt.
Hoppas killarna gillar den.
 
Jag försöker hitta mer rock och maskulint till väggarna, något som speglar också min man i inredningen. Det är lätt att det bara blir jag, tyvärr, när jag är så inredningstokig som jag är, och han är så fin som låter mig hållas. Det är på både gott och ont att ha ett estetiskt öga. Ibland blir det överslag i hjärnan när jag inte kan släppa tankar på miljön runt mig, eller som när jag kommer hem till fina mamma och pappa och börjar arrangera om. Då och då måste jag öva att släppa. Registrera utan att värdera eller för den delen agera. Mindfullness, livet är bra här nu, precis som det är. 
 
Jag är tacksam att jag börjar kunna andas lugnare och orkar möta barnen med närvaro och glädje. För det mesta i all falls. Yogan jag går på är snarare meditation och ger mig frid som jag så väl behöver. När jag lämnar yogan är jag alldeles snurrig, trött och avslappad. De andra deltagarna rasslar snabbt iväg men jag behöver tid på mig. Då är det skönt att ta en fika på fina, urmysiga Brioche och vakna till lite långsamt innan jag cyklar hem i mörkret.
 
Nu fånga dagen. Ska sätta upp mer ljusslingor ute i trädgården och inte är det väl för sent att sätta lökar? Säg?
 
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentar:

  1. Vilka fina tavlor! Jag är också ensam tjej i vår familj och förespå jag är den som är mest inredningsintresserad så speglas det hemma. Och jag tycker det är ok, så länge männen mina inte utrycker att de far illa av det. :-) Längtar efter att se dina pics på stjärnor och slingor, älskar vackert julpynt! Och dina bilder är alltid så fina!
    Kram
    Maria

    SvaraRadera